Máme certifikát IFS Food

Podařilo se nám získat a nyní i úspěšně obhájit certifikát podle standardu IFS Food. Tento certifikát je důkazem toho, že cíleně a důsledně dbáme na kvalitu a bezpečnost všech našich produktů. 

 

Co je to IFS Food?

Základem standardu IFS Food (International Featured Standards for Food) jsou pravidla správné výrobní a hygienické praxe, analýza rizik a stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP) a další legislativní požadavky.

Certifikát IFS Food je vysokým a uznávaným oceněním pro firmy, které se zabývají výrobou potravin. Je to důkaz, že děláme věci správně – od začátku až do konce, od výběru surovin po balení produktů. 

 

Jak jsme toho dosáhli?

Certifikační proces nebyl rychlý ani jednoduchý, ale stálo to za to. Museli jsme udělat pár klíčových kroků:

  • SEBEHODNOCENÍ: Nejdřív jsme museli všechny naše procesy, fungování celé výroby a sami sebe podrobit pořádné kontrole a zjistit, co můžeme ještě vylepšit.

 

  • DOKUMENTACE: Všechno, co děláme, jak to děláme a proč to děláme, musí být pečlivě zaevidované. Je potřeba vést protokoly a kompletní dokumentaci o všech postupech, procesech a systémech řízení.

 

  • NEZÁVISLÝ AUDIT: Potom přišel na řadu nezávislý auditor, v našem případě auditorka, která u nás ve výrobě strávila dva celé dny a provedla důkladnou kontrolu výrobních procesů, skladování, distribuce a dokumentace.

 

  • NÁPRAVNÁ OPATŘENÍ: Pokud audit odhalí jakékoli (i sebemenší) nedostatky, je nutné opravit, co je potřeba a také udělat případné změny v procesech nebo vedení dokumentace. 

 

Pro udržení certifikátu je vyžadován pravidelný nezávislý audit, obvykle jednou ročně.

 

Jaké jsou úrovně certifikační normy?

Jsou dvě: "Higher Level" a "Standard Level". A my se můžeme pochlubit, že jsme opakovaně získali tu vyšší! To znamená, že jsme opravdu mezi těmi nejlepšími.

 

Proč je to dobré pro vás?

Jednoduše řečeno: můžete si být jistí, že když od nás něco koupíte, je to nejenom dobré, ale i bezpečné. A my na to dáváme zvláštní pozor. Je to náš způsob, jak vám říct, že nám na vás záleží.

Získání a následné obhájení certifikátu IFS Food je pro nás velká věc a chceme, abyste věděli, že vážně dbáme na to, aby naše produkty byly skvělé. Pokračujeme dál a slibujeme, že kvalita a bezpečnost budou vždy naší prioritou.

 

Certifikát ke stažení



Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz